Såser och dressingar

Snabb srirachamajonnäs

Tacos, quesadillas, som tillbehör till kött eller kyckling eller som pommesdipp. Den här otroligt enkla srirachamajonnäsen funkar till det mesta. Har man bara en stavmixer (självklart fungerar en vanlig mixer också) så tar arbetet lika lång tid som det går att diska upp!

Srirachamajonnäs
2 äggulor
2 dl rapsolja
2,5 tsk sriracha
2 tsk limesaft
1/2 tsk salt
2 krm chiliflakes

Gör så här:
Häll ner alla ingredienser utom oljan i en hög karaff/skål lämplig för en stavmixer. Sätt ner stavmixern och häll över oljan. Börja därefter mixa samtidigt som mixern sakta dras uppåt. När stavmixern har nått toppen ska alla ingredienser ha blandats samman. Mixa snabbt om genomskinlig olja fortfarande syns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *