Såser och dressingar

Snabb chimichurrimajonnäs

Chimichurri är väldigt gott till kött, men här kommer en krämigare variant. För ett par veckor sedan var jag ute och åt med en kompis. Det händer ju inte allt för ofta. Tyvärr var det många som också hade samma tapasrestaurang i sikte som oss så vi fick snällt vända i dörren. Tur var väl det för mitt emot fann vi en jättemysig mexikansk restaurang med supergod mat! När jag och min man förra helgen skulle ta oss en matbit på tu man hand var det dit vi styrde kosan. Jag fastnade för goda quesadillas, heta och krämiga såser och koriander i mängder. Koriander verkar vara en vattendelare och jag har just gått över gränsen från avsky till den sidan som slukar det i mängder till allt. Väl hemma har jag experimenterat och här kommer min version av chimichurrimajonnäs.

Chimichurrimajonnäs
1 dl persilja
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
3 tsk chiliflakes
1 msk limesaft
1/2 tsk salt
1/2 dl koriander
2 dl rapsolja
1 tsk vinäger


Häll ner alla ingredienser utom oljan i en hög karaff/skål lämplig för en stavmixer. Sätt ner stavmixern och häll över oljan. Börja därefter mixa samtidigt som mixern sakta dras uppåt. När stavmixern har nått toppen ska alla ingredienser ha blandats samman. Mixa snabbt om genomskinlig olja fortfarande syns.
Servera exempelvis till kött eller kyckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *