fisk och skaldjur

Fänkålskryddad torsk med syrlig äppelsallad

Fänkål smakar jättegott med fisk och i det här receptet serveras det med en syrlig äppelsallad till. Det går snabbt att förbereda och därefter gör ugnen det mesta av jobbet. Jätteskönt en vardag efter jobbet. Till detta recept serverade jag en kall sås med pepparrot. Jag köpte pepparrot på tub men självklart går det lika bra med färsk, var noga med att smaka av då proportionerna kan ändras.

4 pers, ugn: 175 grader
600 g torsk
1 msk fänkålsfrö
0,5 tsk salt
0,5 tsk socker

Sallad
1 Granny smith äpple
1/2 fänkål
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger

Sås
2 dl turkisk yoghurt
3 tsk pepparrot från tub
salt
peppar
en skvätt citron

Servera med kokt potatis.

Gör så här:
1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.

2. Lägg torsken i en ugnsfast form. Stöt fänkålsfrö, salt och socker i en mortel och strö över fisken. Sätt in formen i ugnen i ca 20 min eller till innertemperaturen är 56 grader.

3. Sallad: Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Skiva fänkålen tunt och blanda med äpplet. Blanda olja och vitvinsvinäger och häll över salladen. smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

4. Sås: Blanda ihop yoghurten och pepparroten och smaka av med salt, peppar och en skvätt citron.




Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *