fisk och skaldjur,  Förrätt

Nachochips med limemarinerade räkor, mango och jalapeñodressing

Här kommer en favorit när det gäller lite tilltugg innan maten. Smakerna av den söta mangon, de salta chipsen, den sura limen och den starka chilin är otroligt goda! De kommer att försvinna snabbt från uppläggningsfatet. Receptet kan med fördel serveras som en förrätt. Ett förslag är att då lägga till några salladsblad, tomat och lite avokado för att göra rätten lite matigare.

4 pers
ca 20-30 räkor, gärna färska
1/2 lime, saften
nachochips
koriander att dekorera med

Jalapeñodressing:
1/2 kruka färsk koriander
1 vitlöksklyfta, grovt hackad
1 jalapeño
2 msk lime
1 tsk honung
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
1 dl rapsolja

Gör så här:
Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixerbägare, häll i oljan överst. Sätt ner en mixerstav och mixa till en grön dressing. Ställ åt sidan.

Skala räkorna och pressa över limen. Ställ åt sidan. Hacka mangon i mindre kuber.

Ingredienserna kan förberedas innan. Sätt ihop aptitretaren innan servering så att inte nachochipsen blir mjuka av dressingen. Lägg då några bitar mango på chipset, därefter en räka. Toppa med dressing och ev. koriander som dekoration.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *