Baka,  Efterrätter

Goda kaksmulor för att ge textur till desserter

Jag tycker att det är lite roligt med desserter. Många experiment har fallerat eftersom smakerna inte har varit bra eller tekniken har varit fel. Jag är svag för matlagningsprogram och någonstans uppmärksammade jag vikten av textur i desserter. Dessa smulor av kakdeg är enkla att göra, ger en lätt smak av vanilj och tillför någonting knaprigt till rätten.

Ca 4-5 dl smulor
80 g smör, rumsvarmt
2 dl vetemjöl
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser och krama ihop till en deg. Platta ut degen på ett bakplåtspapper, ca 1-2 c tjockt. Sätt in på en plåt i ugnen i ca 10 min eller till degen har fått färg. Rör då och då så att den smulas sönder. Låt svalna.

Smulorna kan med fördel förvaras i en tättslutande burk i ett par veckor.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *