Fågel,  kyckling

Chow mein kyckling

Jag har då och då genom åren försökt mig på nudelrätter. Ibland har de innehållit färdiga woksåser på påse och ibland har jag försökt svänga ihop någonting själv. Så plötsligt en dag händer det. Här är nu en riktigt snabblagad rätt, men absolut inte med mindre smak för det. Det är en av mina favoriter bland nudelrätterna och återkommer ofta på vårt bord.

4 pers

Sås och marinad:
4 msk ostronsås (eller japansk soya om du inte har det)
6-8 msk japansk soya
2 tsk honung
4 tsk sesamolja
5 msk risvinäger (eller sött vitt vin)
chiliflakes
peppar
salt
1-2 tsk sriracha

Nudlar:
250 g äggnudlar
700 g kycklingfilé
2 msk rapsolja
2 finrivna vitlöksklyftor
1/2 tsk finriven ingefära
1 bok choy (eller salladskål)
1 morot
3 salladslökar
sockerärtor
sesamfrön

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål och strimla kycklingfiléerna. Häll ca 2 msk sås över kycklingen.

Hetta upp en ren och torr stekpanna och lägg i sesamfröna. Skaka om pannan då och då medan fröna rostas. Det går snabbt, det tar bara någon minut. Ta av från plattan då sesamfröna har fått lite färg.

Koka upp lättsaltat vatten till nudlarna och låt dem sedan koka enligt anvisning.

Under tiden hettar du upp en wok eller djup stekpanna och häller i lite olja. Bryn kycklingen och sänk sedan till medelvärme. Lägg i vitlök, ingefära, morot och kål och stek med någon minut under omrörning. Akta så att vitlöken inte bränns.

Lägg nudlarna över kycklingen och häll såsen över. Rör om så att nudlarna täcks. Smaka av med salt, peppar och sriracha.

Strimla salladslök fint och strö över tillsammans med sockerärtor. Toppa med de rostade sesamfröna.




Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *