Baka,  Efterrätter

Glasstårta i valfri form

När min son skulle fylla 4 år var det dinosaurier som gällde. Han var helt tokig i alla typer av dinosaurier! Dagarna ägnades åt att måla dinosaurier, titta på dem på TV, leka med plastfigurer och bygga världar. Hela familjen drogs med i detta intresse. Därför föll det sig ganska naturligt att tårtan på
4 års kalaset blev i form av ett dinosaurieskelett. Eftersom glass var hett i min lilla sons huvud så blev det också det som serverades.

Detta behövs:
valfri sandkakeform.
valfri smak på glass, tillräckligt för att fylla formarna
plastfolie

Dekoration runt:
krossade kakor
kakor att dekorera med

Gör så här:
Ta ut glassen ur frysen och låt den mjukna något. Ta under tiden fram formarna/formen och lägg ut en bit plastfolie i, låt plasten hänga över en bit på sidorna. Börja sedan fylla formarna. Jag använde en slickepott och en sked. Det kan hjälpa att doppa arbetsverktyget i kallt vatten, det blir lättare att arbeta med glassen då. Ställ in formarna i frysen.

Montering av glasstårta:
Vänd formarna upp och ner, använd lite vatten om det är svårt att ta av dem. Dra sedan försiktigt av plastfilmen. Dekorera med krossade och hela kakor. Garanterat överraskade barn!Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *