Såser och dressingar,  Tillbehör

Het mangosalsa som passar till det mesta

Den här mangosalsan brukar jag ha som tillbehör till både quesadillas med kyckling, tacos med flankstek och enchiladas. Den passar nästan till allt och den kan varieras i oändlighet. Mer chili för styrka, tärnad gurka för en krispig konsistens eller kanske lite avokado för att göra salsan krämigare. Jag använder koriander i, men det smakar lika gott utan.

4 pers
200 g tärnad mango (jag använde färsk)
1/2 röd chili
1/2 lime
2 msk olivolja
1/2 tsk äppelcidervinäger
färsk koriander
salt
peppar

Gör så här:
Skölj chilin och dela den. Gillar du mycket hetta kan du behålla det vita i chilin, annars tar du bort det. Finhacka den och lägg i en skål med mangon. Pressa över juicen av 1/2 lime. Blanda i olivolja, äppelcidervinäger och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och smaka gärna av igen efter en stund då smakerna har intensifierats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *