kött

Wokad biff med ostronsås

Ibland måste det gå snabbt och lätt. Här kommer en otroligt snabblagad asiatisk rätt. Det är bara att tillsätta de grönsaker som finns hemma! Toppa gärna med krossade cashewnötter och servera med nudlar. Här kommer receptet som jag använde.

4 pers.
400g lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk bambuskott
1 burk minimajs
1 flaska ostronsås (jag köpte Santa Marias)
vatten
rapsolja

Gör så här:
Strimla biffen och klyfta löken. Skala vitlöken och tryck till dem lite med kniven innan du hackar klyftorna grovt.

Bryn biffen snabb i olja på hög värme. Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Lägg därefter i löken, minimajsen och bambuskotten. Sänk värmen till medelvärme och lägg i vitlöken. Låt den steka med någon minut och häll i ostronsåsen innan vitlöken får färg. Häll i lika delar vatten och hetta upp. Lägg därefter i det färdiga köttet och servera! Riktigt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *