kött

Min egen kebabtallrik

Kebabtallrik är en klassiker. Efter grillförbudet i somras stod vi där med karréskivor till övers. Att lägga dem i stekpanna blir ju inte samma sak, så vi beslutade oss för att istället göra kebab. Kebabkryddan är en hit, men receptet ger mer krydda än vad du behöver. Vi använde ca 3 tsk, men det är en smaksak. resterande krydda kan sparas i en tätslutande behållare. Till köttet serverade vi de klassiska tillbehören pommes, kebabsås och enkla grönsaker. Vi gjorde det lätt för oss och valde frysta pommes, men egna smaskiga pommes slår ju allt. Recept till dessa hittar du här…..

4 pers
500 g karré
olja

Kebabkrydda
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1/4 msk chilipulver
0.5 msk oregano
0.5 msk vitlökspulver
0.5 msk gurkmejja
1 tsk svartpeppar
salt

Gör så här:
Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till kryddan.

Skär köttet i strimlor. Hetta upp en stekpanna med olja. När oljan är varm lägger du i köttet och steker det så att det får lite färg runt om. Häll sedan på kryddan, rör runt och stek vidare på låg värm till köttet blir färdigt. Det tar bara ett par minuter. Salta ev. mer.

Servera med valfria tillbehör. Receptet på vår goda kebabsås hittar du här.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *