Såser och dressingar,  Tillbehör

Tomatsås med mycket smak

När det börjar bli lite kallare ute tycker jag att det är mysigt med stekar av olika slag. Den här tomatsåsen är enkel att göra och vi brukar ha den som tillbehör till helstekt karré och med någon god potatis till. Den är väldigt smakrik och känns värmande så här på vintern. Vi brukar göra dubbel sats eftersom den håller sig i kylen och kan användas till mycket. (Dock har den en svinnande åtgång så det är inte säkert att det blir över ändå.)

1 burk passerade tomater (á 400g)
3 vitlöksklyftor
1.5 msk honung
1 msk worcestershiresås
2 msk vinäger
2 tsk senapspulver
1 tsk chilipulver
1 tsk salt

Gör så här:
Blanda allt i en kastrull. Låt småputtra i ca 20 min så att den reduceras till önskad konsistens. Rör om då och då.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *