Fågel

Bästa röda kycklingcurryn

Det här är lätt den godaste röda curryn jag har ätit. När vi beställer thaimat är röd curry en standard för mina barn, men det här receptet slår faktiskt alla dessa med hästlängder. Kycklingen kan ersättas med exempelvis nötbog eller annat kött som kräver längre koktid. Lägg då till ett par deciliter vatten och låt gryta småputtra med köttet i i ca 3 timmar, innan du smakar av med övriga ingredienser i. Nu när jag har höjt förväntningarna kommer receptet!

4 pers
700g kycklingfilè
3 msk röd currypasta
1 msk finhackad vitlök
3 schalottenlökar, tunt skivade
1 msk finriven ingefära
1 stjälk citrongräs, bankad och finhackad
2 burkar kokosmjölk (ej light)
3 msk fisksås
2-3 msk strösocker
limejuice efter smak
1 kruka koriander (om så önskas)
200 g haricots verts
1 burk minimajs
rapsolja til stekning
ev. salt

Gör så här:
Skär kycklingen i kuber om 2,5*2,5 cm och bryn runt om. Lägg i en skål.

Hetta upp olja i en gryta och fräs currypasta, vitlök, schalottenlök, ingefära och citrongräs under omrörning i någon minut på medelvärme. Häll i kokosmjölk och låt koka ihop i 10 min.

Smaka av med limesaft, fisksås och socker. Lägg i haricots verts och minimajs.

Lägg i kycklingen och låt grytan puttra tills den är färdig, ca 5 min. Smaka av med salt och garnera med korianderblad. Servera med jasminris.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *